Dit jaar staan jongeren in Utrecht centraal in ons nieuwe project: DanceYourselfUp, een talentontwikkelproject voor scholieren van 15/16 jaar.

 

STICHTING DANCEUP

Touchée Dance Company wil het liefst de hele wereld laten dansen! Iedereen het plezier van muziek en dans laten voelen. Ambitieus? Mwah…  In ieder geval is het duidelijk geworden dat Touchée het niet alleen kan. Daarom heeft zij een stichting opgericht, Danceup genaamd.

Danceup zet zich in om uit allerlei hoeken geld in te zamelen voor dansprojecten die een maatschappelijk en cultureel belang dienen. Ons eerste echte werk hebben we kunnen doen voor Culturele Zondag Dans 2011. We mogen ons best op de borst kloppen voor onze bijdrage aan de prachtige opbrengst voor War Child. Onder andere door de verkoop van deze armbandjes op allerlei ludieke plaatsen. (Ze hebben zelfs de tv gehaald! [aan de arm van The Ultimate Dance Battle winnaar Isabelle Beernaert en haar team!])

WORKSHOPS

In spetterende workshops maken scholieren kennis met dansers en hun verhaal en kunnen ze hun eigen verhaal ontdekken. Dans gaat namelijk niet alleen over pasjes en uiterlijk, maar over je drijfveren om te bewegen of waarom je niet beweegt. Dans maakt dat je je zelfverzekerder voelt, zowel fysiek als mentaal en sociaal! En, dans en muziek zijn het communicatiemiddel van scholieren, en wij gaan graag met ze in gesprek!

Stichting Danceup bestaat nu uit 4 bestuursleden: Marlon Alvares, Odile Smeets, Liesbeth Arends en Hulda Möller. Nicole Raijmann geeft de stichting ‘handen en voeten’. Heb je ook zin om je in te zetten voor mooie dansprojecten? Alle hulp is zeer welkom. Als je wilt weten of jij of je netwerk ons van dienst kan zijn bij het bereiken van onze doelen neem dan gerust contact op via balie@touchee.nl.