Urban Contemporary

De Contemporary grijpt terug op primitieve principes; het lichaam dient als expressie en communicatiemiddel. Zo ziet een typische Contemporary les er uit:

De Contemporary les begint met een warming-up. Tijdens deze warming-up worden je spieren warm en soepel gemaakt. Dit is heel belangrijk in een les als deze waar je lichaam uitgedaagd zal worden en waarin je je grenzen leert opzoeken.

Oefeningen uit de klassieke en moderne dans
Na de warming-up zal de docent je begeleiden in diverse oefeningen om aan je techniek te werken. Dit zijn oefeningen uit de klassieke en moderne dans waarbij gewerkt wordt aan je lijnen, lenigheid en algehele dans techniek.

Vloerwerk en dynamiek
Na het werken aan je techniek krijg je een choreografie aangeleerd. De choreografieën van de Contemporary les laten veel ruimte voor improvisatie. Er wordt veel gebruik gemaakt van vloerwerk en dynamiek op verschillende muziek stijlen.

Stretchen
Na het dansen is het bij deze les ook erg belangrijk om af te koelen en te stretchen. Je werkt hierdoor aan je lenigheid en je voorkomt blessures en spierpijn.

Maandag

20:30-22:00 Urban Contemporary (16+/18+) - Cheroney Pelupessy