URBAN

Urban (letterlijk: stedelijk) is een term die vanaf de opkomst van Urban Pop (hedendaagse R&B) gebruikt wordt om muziek- en cultuurstromingen aan te duiden die verband houden met hiphop, rap en R&B. Urban dance is een verzamelnaam voor verschillende dansvormen uit de straatcultuur (of hiphopcultuur), waar breakdance, locking, popping en streetdance, maar ook rappen, graffiti en dj-en toe behoren.

Afro-Amerikaanse achtergrond
Urban is (net als jazz) ontstaan op straat en heeft een Afro-Amerikaanse achtergrond. In de loop van de jaren zeventig hadden zich zowel aan de westkust als de oostkust van Amerika, onafhankelijk van elkaar, de eerste vormen van Urban Dance ontwikkeld. In Californië (westkust), waar de funkcultuur overheerste, ontwikkelden zich Popping, Locking en Boogaloo. In New York (oostkust) ontwikkelde zich breakdance dat gedanst werd op funk- en hiphopmuziek. De artiesten stonden positief in het leven en waren sociaal, maatschappelijk begaan. Pioniers waren DJ Kool Hurc, Afrika Bambaataa en Grandmaster Flash. Zangers James Brown (1933-2006) en Michael Jackson (1959-2009) vormden grote inspiratiebronnen voor de Urban Dance.

Urban College
De Urban College zoekt een combinatie van basiskennis, connectie en eindeloze uitdagingen. In een wereld waarbij de choreografie in de hip-hopscene een vogelvlucht heeft genomen (hoe ingewikkelder hoe beter), wil de Urban College vooral ‘back to the roots’. Terug naar de basis, de fundering, de grooves en de betekenis. Elke move heeft een achtergrond, een verhaal, een historie. Wanneer je deze kennis hebt, heb je de basis om elke stap daarna, of dat nu is als maker, of als danser, gefundeerd te zetten. Naast een goede basis, gelooft de Urban College ook in een levenslange uitdaging. De details in de bewegingen, de herkomst ervan, de dynamiek hierbinnen en je eigen zoektocht hoe jij als danser deze toe kunt eigenen en er steeds beter uit kunt laten zien, vormt in grote mate het leerdoel. De muziek is hierbij de belangrijkste drager. Deze spreekt, letterlijk en vraagt om samen te smelten met de bewegingen. Wanneer dit lukt bereik je oprecht ‘a feeling of happiness’.

Visie
Wij willen de Hip hop the culture overbrengen gekoppeld aan dans en focus op de identiteit van de individuele groove, Peace, love & unity (+ growth).

Door een omgeving te creëren waarin mensen zich veilig kunnen voelen om deze individuele identiteit te mogen en komen ontwikkelen. Deze zoektocht zal altijd gegeven worden vanuit de hip hop drijfveer peace love unity.

Rust en focus om je eigen weg hierin te willen bewandelen. Het vinden van je eigen identiteit met uiteindelijk een Backpack met Knowledge van verschillende stijlen

Touchee_URBANlogo-01.png