Touchée College

De College is vernieuwd ten opzichte van de afgelopen seizoenen! Een andere opbouw, nieuwe lesvormen en stijlen, en een meer geïntegreerd totaalconcept. We nemen je graag mee in onze gedachten achter de vernieuwde College die vanaf januari 2018 echt van start is gegaan.

TDC COLLEGE bestaat uit de stijlen;

- All Styles - FUNdamental Kids - o.l.v. Shanity Alvares
Afro - World Of Afro - o.l.v. Precious Alvares
Urban - Urban Fabric - o.l.v. Sigourney Alvares
Modern - Modern Lifestyle - o.l.v. Afra Ernst

zo 8 sept Insta TDC College intro.png

Touchée College is er voor kinderen en jongeren die meer willen dan alleen de reguliere danslessen. Leerlingen die toe zijn aan een stapje meer, verder en dieper. Touchee College is er om deze leerlingen te begeleiden in hun ontwikkeling.

Coachen en begeleiden
In een constant veranderende wereld waarin eigenlijk alles mogelijk is, ligt veel keuzestress op de loer. Touchee College wil leerlingen coachen en begeleiden in hun zoektocht naar wat ze zelf graag willen doen en hoe daar te komen. Dans is het middel wat we daar grotendeels voor gebruiken omdat we geloven in de kracht van deze kunstvorm. Door te dansen krijgt de individuele leerling ruimte om vanuit eigen persoonlijkheid te denken, te maken en te zijn.

Creatieve samenwerkingen
Daarnaast staat juist ook de groep centraal en hoe er op verschillende creatieve manieren kan worden samengewerkt. Dans kan helpen in bewustwording van houding en presentatie, doelgericht keuzes maken, samenwerking en eigen creativiteit. Allemaal factoren die belangrijk zijn in het dagelijks leven en elke beroepspraktijk. Binnen College willen we werken aan je persoonlijkheid en willen we de leerlingen laten handelen vanuit hun kracht.

Clubnight COLLEGE in Tivoli De Helling

Clubnight COLLEGE in Tivoli De Helling

Nieuwsgierigheid en verdieping
Daarnaast geloven we dat nieuwsgierigheid naar en verdieping in kennis van dansstijlen je verder gaat helpen in je groei tot een betere danser worden. We merken dat sommige leerlingen perfect de pasjes van hun docent kunnen uitvoeren, maar wij geloven dat wanneer je het beste in jezelf naar boven wilt halen het van essentieel belang is om achtergrondinformatie te weten en je te verdiepen in een stijl.

Waar komen de bewegingen vandaan?
Als je begrijpt waar bewegingen vandaan komen dan kun je deze bewegingen grondiger vertalen naar je eigen lijf. En ben je met een duurzaam en waardevol proces bezig in plaats van alleen een docent te kopiëren. Zo geef je het dansen letterlijk en figuurlijk meer ‘body’.

College is meer dan alleen pasjes en choreografieën dansen.
We leren je om zelf op onderzoek uit te gaan waardoor je niet alleen een betere danser wordt maar ook leert hoe je zelf choreografieën kan maken en je eigen creativiteit kunt uiten en overdragen.

Pallet vol tools
We bieden je als het ware een palet vol tools om van daaruit je eigen taal en signatuur te ontwikkelen. Wat uiteraard ook van pas komt in het leven buiten de dansstudio.